Tiom Laura HomeTiom Laura

Het plan om nog een huis op te zetten was er al maar uiteindelijk moesten daar ook de financiën voor zijn. In november 2010 kon ik mijn plannen concreet maken en een nieuw huis, Tiom Laura, opzetten voor straatkinderen. Het huis hebben we gevonden in Bhandiri, niet zover gelegen van Marinka home. Het huis was nieuw en nog voordat de verf droog was trokken we erin.


Op eerste kerstdag kwam de eerste baby, CheTsi Tata binnen, 4 maanden oud. Het was bijzonder om te voelen dat dit kindje van het straatleven werd gered. Op 19 december had ik mijn voorwerk gedaan en kwamen er 9 jongens van de straat in Tiom Laura Home wonen. Dat was niet niks, de jongens hadden allemaal schurft en het waren allemaal absoluut kleine bandietjes.
We hadden de eerste weken onze handen vol aan deze jongens. Hierna kwamen er 5 meisjes en in het begin was het allemaal nog een behoorlijke chaos.


Langzamerhand kwamen er nog wat kinderen bij, allemaal uit uitzichtloze situaties, en inmiddels verblijven er 35 kinderen en hebben ze allemaal hun plekje gevonden en heerst er orde en rust in het huis.

 

Uiteindelijk bleek dit huis niet te voldoen aan al onze verwachtingen. Geen water, vaak geen stroom en te klein voor al onze kinderen. Medio 2013 hebben we besloten om naar een ander onderkomen te gaan. Ons huidige verblijf is uitstekend geschikt voor de opvang van al onze kinderen.

 

Meer over Tiom Laura kunt u ook vinden in de weblog.

 


Medewerkers

 

Lies Lies Vink
De algemene leiding wordt verzorgd door Lies Vink. Zij werkt twee maal per jaar een paar maanden in Nepal.


Pemba, manager and social worker

 

Sureye Sureya, social worker
Sureya was eens een kind van de straat die zich op jonge leeftijd zelf moest redden. Maar hij had geluk en kwam terecht in Shangrila home, waar hij liefde, zorg, aandacht en scholing kreeg. Een ervaringsdeskundige die nu voor de kinderen zorgt. Daarnaast is hij superhandig voor allerhande klussen wat hij graag doet.Deepak, nieuwe social worker

 

 

Biru, kok

Biru is half september 2013 bij os komen werken. Hij was kok bij trekkingstochten maar heeft nu bij ons zijn plek gevonden.

 

 

Kanchi Kanchi

Kanchi is vanuit een bijna kansloze situatie (bittere armoede) bij ons terecht gekomen. Zij helpt de kok met het bereiden van het eten en maakt mede het huis schoon. Haar vier kinderen gaan naar school en zij geniet van elke dag.

Durga

De verzorging van de kinderen (haren, kleding en schoenen) ligt in haar handen. Vooral de kleintjes vinden een warme plek bij haar.

 

Sumi

Sumi maakt het huis schoon, een niet geringe taak. Bovendien helpt zij zo nodig mee met de kinderen verzorgen.