Shangrila Home

 

Shangrila Home is voor mij de springplank geweest, waarbinnen ik werk aan de projecten en financiële ondersteuning geef vanuit mijn fonds. Ook heb ik hier een schat aan ervaring opgedaan bij de mensen die dit hebben opgezet. Mede daardoor was voor mij het opzetten van een shelter voor straatkinderen een goed onderbouwde stap. Doordat ik al jaren in Shangrila home kom, zijn de kinderen mij allemaal even lief en vertrouwd, velen ken ik al vanaf hun geboorte of eerste jaar, en vaak word ik door de kinderen tot "godmother from all" benoemd. Ik zou zeggen: neem een kijkje in deze prachtige organisatie en als u nog een kind wil sponsoren schroom niet.

Naaiatelier
Het opzetten van een naaiatelier was een grote stap voorwaarts in expansie voor de grotere kinderen. Daar krijgen zowel jongens als meisjes onder leiding van een naailerares de mogelijkheid geboden kleding te leren naaien of te herstellen. Ook de kleine meisjes komen op hun vrije middag poppenkleertjes maken. Daarnaast wilde ik kansloze vrouwen de mogelijkheid bieden een vakopleiding te volgen in ons atelier. Door hun zelfgemaakte produkten zoals tasjes, boekomslagen en mapjes in Nederland te verkopen, zagen we kans dit project selfsupporting te maken, zodat de vrouwen nu hun eigen geld kunnen verdienen.
Computerproject
Elke dag maken veel kinderen gebruik van de computers. De eerste lichting jongens en meiden kregen les van een heuse leraar die ook les gaf aan het hof van de koning. Maar in de loop van de jaren zijn de grote jongens zo goed geworden in deze materie, dat zij de jongere kinderen met gemak les kunnen geven en dat ook met heel veel plezier doen. Alle kinderen krijgen les en leuk om te vermelden is dat het eerste doel is gehaald: één van de jongens heeft een baan in de i.c.t. bij de man waar ik de computers heb gekocht! En dat is nou net de bedoeling. Er is altijd geld nodig om de computers up-to-date te houden.

De website van Shangrila Home vindt u ==> hier.

 


Medewerkers

 

Wim
Wim De Becker heeft in oktober 2006 de leiding over Shangrila Home in Nepal. Sinds 2002 woont Wim permanent in Nepal na enkele jaren gependeld te hebben tussen Belgie en Nepal.


Dinesh
Dinesh is terug tot grote vreugde van alle medewerkers en de kinderen. Na zijn avontuur in Korea is hij toch teruggekeerd naar Shangrila Home waar hij van grote waarde is.


Prakash
Prakash groeide voor een groot deel op in Shangrila Home. Zijn familie woonde in dezelfde wijk (Baluwatar) als die waar het kindjeshuis vroeger gevestigd was. Hij ging naar dezelfde school als onze kinderen en kwam vaak bij ons in huis over de vloer. De situatie bij hem thuis was verre van optimaal en hij kwam zelf vragen of hij in Shangrila Home mocht komen wonen. In 1998 kwam hij in Shangrila Home wonen. Prakash ging naar school, behaalde zijn SLC en ging daarna naar de college. Prakash is de sociaal werker in Shangrila Home. Hij doet dit geweldig!


Meena
Zij is doorgegroeid van wasvrouw tot naailerares en met haar goede kwaliteiten geeft zij nu leiding aan de naaiprojecten.