Marinka Children Home

 

In de eerste maanden van 2008 was ik weer in Nepal en werd dagelijks geconfronteerd met straatkinderen, die in erbarmelijke omstandigheden leefden. Mijn wens om hen te helpen werd al groter. Allereerst gaf ik hen 's avonds en 's morgens te eten. Allemaal waren ze jong, snoven lijm en sliepen op straat. Bij navraag door mij bleek dat er nergens plek voor hen was: alle opvang- en kindertehuizen zaten vol. Er zijn opvangshelters in Kathmandu maar die waren voor deze kinderen te ver weg.
Na een nachtelijke scène waarin ik getuige was van een vechtpartij tussen deze kinderen en dronken vrouwen om een stinkende vieze deken, was voor mij de maat vol. Die nacht heb ik een hulpplan op papier gezet en ben daar mee aan de slag gegaan. Gelukkig ken ik veel goed gekwalificeerde mensen in Nepal die graag de leiding op zich wilden nemen van deze broodnodige shelter. Binnen een week was alles rond en konden de jongetjes hun intrek nemen in Marinka Children Home.Inmiddels gaan ze alle zes naar school, en natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje, maar wat wil je als je al jaren op straat hebt moeten overleven?

Ik heb hoop op een goede toekomst voor deze jongens door middel van uw financiële steun.

 


Medewerkers

 

Lies Vink

De algemene leiding wordt verzorgd door Lies Vink. Zij werkt twee maal per jaar een paar maanden in Nepal.

 

 

Temba, Leiding

De dagelijkse leiding van Marinka-home is in goede handen bij Temba. Hij is opgegroeid in Shangrila Home en naarmate hij ouder werd ging hij zich steeds meer bezighouden met de begeleiding van de kleinere kinderen. Temba heeft een afgeronde middelbare school opleiding, organisatorisch heeft hij ook veel in zijn mars en hij leidt de zaken met liefde. Hij verzorgt ook de financiën en verantwoord deze bij Lies Vink en Niek Rijs.

 

Dev, Social workerRam, Social worker in opleiding

 Ramesh/Kancha
Ramesh is vanaf zijn tiende jaar opgegroeid in Shangrila-Home. Ramesh is doofstom, hij heeft alle scholing gewoon gedaan en kan heel goed liplezen.
Hij heeft zijn koksopleiding met glans afgerond en is nu de superkok in Marinka-Home.

Sabita
Sabita zorgt ervoor dat de kinderen er netjes uitzien, zij helpt de kinderen de kledingboxen onderhouden en zij helpt mee met koken.

Bimala
Bimala is onze schoonmaakster en vrolijke noot in ons huis. We hebben haar vrijgekocht uit de Carpet Factory en samen met haar 2 kinderen heeft ze nu bij ons een veel beter leven.

 


 

Martine Sherpa-Kok
Martine is vanaf de oprichting betrokken bij onze tehuizen. Als het nodig is kunnen we altijd een beroep op haar doen.