Slachtoffers van de aardbeving

 

Ten gevolge van de aardbeving zijn heel veel kinderen wees of dakloos geworden.
Deze kinderen worden bij familie ondergebracht maar wij willen ze ook sponsoren in de vorm van levensonderhoud of schoolsponsoring.

De kosten voor levensonderhoud van de kinderen bedragen in totaal 45 euro p/m.
De kosten voor schoolsponsoring bedragen 15 euro p/m.
Totale sponsoring van een kind is 60 euro p/m.
Met meerdere mensen een kind sponsoren is ook mogelijk.

Niet kind-gebonden sponsoring is natuurlijk ook van harte welkom.

 

De volgende kinderen zoeken op dit moment een sponsor

Sapan Lama is de zoon van een van de wasvrouwen van Marinka Home. Moeder werkt al vijf jaar in de wasserette. Vóór de aardbeving werd Sapan door zijn moeder verzorgd. Na de aardbeving verloor zijn moeder haar baan in de tapijtfabriek omdat de eigenaar had besloten de fabriek te sluiten. Sapan is nu één van onze schoolkinderen. Zijn moeder verdient nu 4000 rs in Marinka Home, maar dat is niet genoeg voor het dagelijkse leven. Zij komt 2 keer per week naar Marinka Home om de was te doen.Sapan Lama

     
Sweeta en Swastike Shrestha. Hun vader is een alcoholist maar werkt soms als chauffeur. Moeder heeft een kleine theewinkel. Soms gaat ze in de vroege ochtend de straat op om een kopje thee te verkopen. Maar de ouders kunnen hun schoolgeld niet meer betalen. Sinds dit jaar nemen wij deze kosten voor onze rekening.
Sweeta Shrestha   Swastika Shrestha  Phurba is de oom van Prabesh. Phurba woont samen met zijn zwakke en oude vader. Hij kon vorig jaar niet naar school omdat zijn vader de school niet kon betalen, hierdoor heeft hij één schooljaar verloren. Nu gaat hij ook naar dezelfde school als onze kleine kinderen.

Phurba Lama

     
Sudip en Nikhil zijn broers. Hun vader overleed in Koeweit. Zij leven bij hun moeder die longproblemen heeft. Zij moet 3,5 jaar lang dagelijks medicijnen innemen. Zij heeft parttime banen zoals wassen, schoonmaken en op straat groente verkopen maar haar inkomen is niet voldoende om haar 2 jongens te verzorgen.
Sudip Shrestha   Nikhil ShresthaSushan is een halfbroer van Krishna. De vader van Krishna is getrouwd met de moeder van Shushan. Krishna vroeg aan Lies Didi om ook Sushan te helpen. Hun ouders werken beide in de tapijtfabriek.

Shushan Lama

     
Seon Rai en Sara Rai zijn zussen en hebben geen contact meer met hun vader. Moeder verzorgt, met behulp van Tiom-Laura Home, haar twee dochters. Elke maand krijgt zij de huur en wat extra geld voor het eten van Tiom-Laura Home. Moeder heeft wat baantjes, zoals het dragen van stenen en zand naar Kathmandu valley voor het bouwen van huizen.
Seon Rai   Sara Rai
     
  Nabin Shrestha heeft een probleem met zijn hart. Uit de informatie van zijn familie blijkt dat dit een erfelijke ziekte is. Zijn moeder heeft hetzelfde probleem. Elke dag moeten zij hier medicijnen voor innemen en eens in de drie weken moeten zij voor een injectie naar het ziekenhuis om de ziekte onder controle te houden.
  Nabin Shrestha  
     
Nimesh Shrestha en Nikita Shrestha zijn broer en zus. Zij wonen bij beide ouders maar deze ouders kunnen hun niet verzorgen. Hun vader is ongeveer 62 en hun moeder 38. Hun vader heeft een ongeluk gehad en enkele ruggenwervels gebroken waardoor hij niet meer goed kan werken. Moeder gaat langs de deuren om de was te doen.
Nikita Shrestha   Nimesh Shrestha
     
Yubraj en Ganesh zijn broers en wonen bij hun ouders. Die ouders hebben een kleine oven waarin zij brood bakken om het elke morgen op straat te verkopen. Verder hebben zij geen andere werkzaamheden.
Yubrai Gauram   Ganesh Gautam
     
     
     

Wilt u een van bovenstaande kinderen sponsoren, neem dan contact op met Lies om eea te bespreken.